Глигорић: У Челинцу много урађено у сарадњи са институцијама Српске

Срна
Глигорић: У Челинцу много урађено у сарадњи са институцијама Српске

ЧЕЛИНАЦ - Општина Челинац је заједно са институцијама Републике Српске у посљедњих годину дана урадила много посла, рекао је начелник ове локалне заједнице Владо Глигорић након свечане сједница парламента поводом Дана општине и крсне славе Светог Архангела Гаврила.

Глигорић је нагласио да су на више од 130 локација рађени инфраструктурни пројекти - путеви, водовод, објекти високоградње.


"Бавили смо се развојем и другим важним сегментима живота, од предшколског, основног и средњег образовања, спорта, културе. Подржали смо пројекте пензионера и младих и низ других значајних сфера живота у нашој општини", рекао је Глигорић новинарима.

Он је навео да ова општина спада у ред средње развијених у Српској, у коју људи долазе.

"Нажалост, имао оних и који одлазе, али стварамо предуслове да се они који пожеле врате овамо. Долазе нам и људи из других општина и овдје рјешавају стамбено питање и Челинац постаје лијепо мјесто за живот", нагласио је Глигорић.

Предсједник Скупштине општине Челинац Дејан Куртиновић рекао је да су свечаности присуствовали представници братских општина Трстеник и Мајданпек из Србије.

Он је навео да сарадња са овим општинама траје деценијама, те додао да се Челинац братимио и са општином Звечан на Косову и Метохији, али да њихови представници због тренутне ситуације у јужној српској покрајини нису могли да дођу у Челинац.

На свечаној сједници Скупштине општине Челинац заслужним појединцима и колективима додијељена су општинска признања.

Плакета општине Челинац додијељене су редитељу, сценаристи, глумцу и музичару Николи Пејаковићу за допринос од изузетног значаја за умјетност и афирмацију завичаја, примаријусу доктору Михајлу Ђурићу за допринос од изузетног значаја за развој здравства и заштите здравља становништва општине Челинац.

Захвалница Скупштине општине Челинац додијељене су Славици Минић, Лази Срдићу и Горану Марјановићу за изузетан хуманитарни рад - добровољно давалаштво крви, те Слободану Тривићу, власнику привредног субјекта "Тивић превоз" из Челинца за допринос развоју привредног амбијента општине.

Захвалница начелника општине додијељене су Момчилу Спасојевићу за промовисање општине Челинац, допринос популарисању књиге, књижевности и публицистике, Немањи Вујичићу за допринос развоју и популарисање спорта у руралној средини, доктору Душанки Брђанин за несебичан допринос у лијечењу рањених и обољелих Челинчана - припадника Војске Републике Српске током Одбрамбено-отаџбинског рата.

Захвалница предсједника Скупштине општине Челинац додијељена је предсједнику Удружења спортских риболоваца Челинац Радовану Вученовићу за промовисање спортског риболова и допринос у домену екологије - заштите ријека и рибљег фонда те младој кошаркашици Јани Гуски за допринос у промовисању општине Челинац.

Коља Пејаковић је рекао да је признање које је добио од општине Челинац уствари награда његовим прецима који су много урадили за овај крај.

Славица Минић је рекла да је својим добровољним давалаштвом крви некоме помогла што је њено велико задовољство, док је Горан Марјановић навео да му је драго уколико је успио да спасе нечији живот.

Свечаној сједници Скупштине оштине Челинасц присуствовали су и потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ања Љубојевић, посланици у Народној скупштини Републике Српске и Парламентарној скупштини БиХ, као и други представници друштвеног и политичког живота Српске и БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана