Главни циљ Бициклистичког клуба "МТБ ФОРИС"- промоција природних љепота

Срна
Главни циљ Бициклистичког клуба "МТБ ФОРИС"- промоција природних љепота

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Бициклистички клуб "МТБ ФОРИС" тренутно има педесетак чланова, а има за циљ промовисање бициклизма, унапређење бициклистичке инфраструктуре и организовано промовисање природних љепота Источног Сарајева и здравог начина живота, изјавила је Срни потпредсједник Клуба Данијела Шантић.

"Циљ нам је и да укључимо што више рекреативаца јер смо клуб основали првенствено из личне љубави ка бициклизму и потребе да допринесемо разноврснијем и квалитетнијем животу у нашој заједници", истакла је Шантићева.

Шантићева је нагласила да је ријеч и непрофитној организацији, која је основана прошле године, а посебно је радује чињеница јер се повећава број женских чланова.

"Поносни смо и на 11 малих чланова које желимо упознати о чарима брдско-планинског бициклизма. У календару вожњи за 2020. годину већ смо планирали неколико вожњи за наше најмлађе чланове", истакла је Шантићева.

Она је нагласила да брдско-планински бициклизам не мора да буде екстремни спорт за изузетно спремне појединце.

"Већина нас у клубу смо рекреативци, породични људи, који једноставно уживају у здравом хобију са љубимцима на два точка. Одушевљени фотографијама са бициклистичких авантура, познаници често коментаришу како би нам се радо придружили, али нису физички спремни, немају времена, дјелује им привлачно, али презахтјевно и слично. Заправо, све што је потребно су жеља, бицикл и кацига", сматра Шантићева.

Када је ријеч о плановима за ову годину, Шантићева је открила да им је намјера да првенствено уживају у бициклистичким турама и природним љепотама којима су окружени.

"Календар вожњи је доступан на нашој званичној страници, а у плану су вожње за дјецу, лагане туре за почетнике, туре за активне рекреативце и захтјевне туре за најспремније. Потајно правимо и велике планове, можда ћемо ове године видјети и МТБ маратон Источно Сарајево. Надамо се развоју бициклизма на овим просторима", истакла је Шантићева.

Говорећи о уређеним бициклистичким стазама на подручју града, Шантићева је навела да су тек на почетку, али да се одређени напредак примјећује у општини Источно Ново Сарајево, гдје су урађене прве стотине метара стазе.

"Вјерујемо да ћемо у будућности урадити много више по том питању, за добробит свих нас. На путу смо да озваничимо сарадњу са општинама у саставу града Источно Сарајево, потрудићемо се да се ријеч бициклиста чује, а вјерујемо да ће институције имати слуха", рекла је Шантићева.

Према њеним ријечима, све манифестације које подижу свијест друштва о здравом и спортском начину живота су од великог значаја.

"Једна од њих је Међународна бициклистичка жТрка кроз Србијуж која ће стартовати и ове године из Источног Сарајева, што представља добру прилику за промоцију бициклизма, али и терена и природних пејзажа ове регије", истакла је Шантићева.

Шантићева је нагласила да Источно Сарајево има непроцјењива природна богатства, идеалне услове за брдско-планиски бициклизам и мисија Клуба је да то промовише.

Она је напоменула да љубитељи бициклизма више информација о Клубу могу да пронађу на њиховој званичној страници /www.mfb.4is.info /, гдје могу да попуне приступницу или да их контактирају путем "Фејсбук" групе, а годишња чланарина износи 20 КМ.

"Потрудили смо се да испратимо дигиталне трендове и поносни смо на нашу веб страницу која је интерактивна - може се видјети план вожњи, одабрати шта коме одговара и једноставно се придружити", истакла је Шантићева.

Шантићева је рекла да услуга изнајмљивања бицикала тренутно није доступна, али уколико буде интересовања, можда ће и то бити омогућено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана