“Глас Српске” обогатио библиотеку лакташког Центра за предшколско васпитање и образовање: Сликовнице обрадовале малишане

Д. Б.
“Глас Српске” обогатио библиотеку лакташког Центра за предшколско васпитање и образовање: Сликовнице обрадовале малишане

ЛАКТАШИ - Сликовнице и књиге, које је јуче донирао “Глас Српске”, обрадовале су малишане лакташког Центра за предшколско васпитање и образовање, који су у знак захвалности приредили представу.

Прегршт осликаних књижица за најмлађе уручила је руководилац Сајма књиге, који традиционално организује “Глас Српске”, Петра Ивић која је истакла да је “Глас”, у знаку наставка добре сарадње са општином Лакташи, одлучио да поклони књиге управо овом  вртићу.

- Ради се о сликовницама и књигама, намијењеним вртићком узрасту. Ово је била идеална прилика да се упознамо са радом вртића и обрадујемо малишане сликовницама које ће васпитачи користити у образовном раду - казала је Ивићева.

Додала је да ће “Глас Српске” и у наредном периоду у зависности од могућности донирати књиге вртићима и школама.

- Ове године “Глас Српске” ће организовати 26. Сајам књиге који ће бити одржан од 14. до 20. септембра 2021. године. Надамо се да ће се до тада смирити пандемија вируса корона, те да ћемо на нашу али и радост издавача и љубитеља писане ријечи, моћи организовати ову значајну културну манифестацију не само за Бањалуку и Српску, него и регион - рекла је Ивићева, нагласивши да су у сталном контакту са издавачима који најављују своје учешће на 26. међународном сајму књиге “Бањалука 2021”.

Начелник општине Лакташи Мирослав Бојић захвалио је представницима “Гласа Српске” на пригодним поклонима за дјецу, која су, како каже, срећа и понос ове локалне заједнице.

- Због тога не стајемо са нашим плановима, упркос вирусу корона. Како бисмо смањили листе чекања наставили смо са проширењем капацитета, а у плану нам је и отварање кутка за дјецу и у Великом Блашку - казао је Бојић. Додао је да ова општина максимално подржава Центар за предшколско васпитање и образовање.

- У наредном периоду ћемо настојати да вишечлане породице ослободимо плаћања вртића и то је само још једна мјера подршке наталитету на подручју Лакташа - казао је Бајић. 

Директорица овог центра, у чија три објекта тренутно је смјештено 304 малишана, Наташа Трнинић истакла је да је ова донација од великог значаја, јер су књиге у вртићима потрошно средство.

- Сликовнице ће много помоћи малишанима и запосленима у раду - казала је Трнинићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана