Гимназијалци бијељинску публику вратили у младост

Љ. А.
Гимназијалци бијељинску публику вратили у младост

БИЈЕЉИНА - Драмски клуб “Вирус” из бијељинске Гимназије “Филип Вишњић” организовао је у сриједу увече, поводом обиљежавања стогодишњице те школе, представу “Лајање на звезде”, која је урађена по истоименом роману Милована Витезовића.

- Представа “Лајање на звезде” се заснива на догађајима матураната који матурирају за двије седмице и смјештена је у шездесете године 20. вијека. Потрудили смо се да на што љепши начин прикажемо какав је некада био живот и да дочарамо романтику, која је, чини нам се, помало ишчезла - рекла је ученица Гимназије “Филип Вишњић” Невена Јовановић. Она је истакла да постоји сличност између култног филма и истоимене представе.

- Потрудили смо се да изгледа другачије од филма и да публику вратимо у то вријеме када су они били млади, као што смо ми сада - рекла је она.

Сала Центра за културу “Семберија” била је препуна радозналих суграђана, који су дошли да погледају премијеру у извођењу гимназијалаца, којима је жеља да заиграју и у другим градовима широм БиХ, али и Европе.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана