Гимназија у Мркоњић Граду обиљежила Дан школе и ученичких постигнућа

ГС
Гимназија у Мркоњић Граду обиљежила Дан школе и ученичких постигнућа

МРКОЊИЋ ГРАД - Гимназија у Мркоњић Граду данас је програмом и уручењем диплома и награда обиљежила Дан школе и ученичких постигнућа, а за ђака генерације проглашена је Дајана Тица.

За одличан успјех из свих наставних предмета и примјерно владање током све четири године школовања награђени су Тица, Иван Кесић, Андријана Качар, Младен Арежина и Владан Тодоровић.

Директор школе Драга Лекић рекла је да је и ове године, као и ранијих, организована приредба поводом Дана школе на којој су ученицима уручене дипломе и награде за постигнуте резултате.

"Ово је дан када прослављамо знање и постигнуте резултате наших ученика, а уједно испраћамо још једну генерацију наших матураната. Била је ово сјајна генерација ђака, који су своје трагове остављали на свим пољима, а сада су на прагу нових изазова, када је потребно да обликују свој пут, на којем им желимо много успјеха", поручила је Лекићева.

A group of people sitting in chairs outside a buildingDescription automatically generated

Ученик генерације Дајана Тица рекла је да је за њу ово част и задовољство, да ће јој бити велика мотивација за будуће школовање и да планира да упише Стоматолошки факултет у Бањалуци.

Младен Арежина, који је био одличан ученик током четворогодишњег школовања у Гимназији, рекао је да школовање планира наставити на Машинском факултету Бањалуци и да ће стечено знање у средњој школи употријебити за постизање добрих резултата на факултету.

Пригодан програм који се састоји од музичког дијела, рецитација и уручења диплома и награда ученици Гимназије припремили су заједно са професором Јеленом Секуловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана