Гете институт покренуо платформу за дигитални културни садржај

Срна
Гете институт покренуо платформу за дигитални културни садржај

САРАЈЕВО - Гете институт покренуо је дигитални културни календар културама.дигитал да би онлајн понудама умјетника у области културе омогућио већу видљивост у вријеме короне, саопштено је из огранка овог института у БиХ.

Културни радници и културне институције из свих области и из цијелог свијета овдје имају могућност да изврше бесплатни аплоуд својих дигиталних понуда у области културе, попут лајв стримова или програма “на захтјев” ( on demand), и да их на тај начин учине доступним интернационалној публици.

Особе заинтересоване за културу на културама.дигитал истовремено могу показати и солидарност - дугме за донације које је уз сваку манифестацију омогућава финансијску подршку умјетнику, чиме се даје допринос и живој културној сцени на интернету.

Портал је на енглеском језику и нуди све понуде разврстане по областима и датуму, а више информација налази се на адреси https://kulturama.goethe.de .

“Дигитални формати умјетницама и умјетницима, те културним организацијама тренутно нуде једину могућност да своје радове презентују публици. Дигитализација културу не само што чини доступном од куће и преко граница, већ са собом доноси и експерименталне и иновативне могућности”, истакнуто је у саопштењу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана