Гест Николе Пејића из Дервенте за сваку похвалу: Пронађен новчаник и кесу са накитом вратио власнику

Танјуг
Foto: avaz.ba

ДЕРВЕНТА - Никола Пејић (16) из Дервенте пронашао је на улици торбу у којој био новчаник с документима, али и врећице са накитом.

Никола ни тренутак није размишљао, већ је одмах торбу однио у полицију.

"Позвао сам полицију, а они су ми рекли да торбу донесем у станицу, што сам и урадио. Нисам знао шта има још у торбици. Полицајац је почео да вади из торбице новчаник са документима и извадио врећице злата и другог накита", рекао је младић за сарајевски Аваз.

У Полицијској станици се задржао док је стигао власник изгубљене торбе.

"Дошао је човјек који је изгубио торбу и захвалио се на томе шта сам учинио. Наградио ме и новчано, а полицајци су рекли ''свака част момак''", испричао је Никола.

Никола је иначе ученик Средњошколског центра „Михајло Пупин" у Дервенти, занимање мехатроника, а према писању портала власник изгубљене торбице је Рудолф Дака из истог мјеста, који је власник радње „Златара Дака".

"Када сам примјетио да торбице нема почели смо да је тражимо око радње и у близини. Након тога позвали су ме из полиције да дођем. Тамо сам упознао Николу. Веома лијеп гест од њега, захваљивао сам му се до неба, пријатно ме изненадио. Све је било у торби", каже Дака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана