Гатарић у сукобу интереса

Агенције
Гатарић у сукобу интереса

Прњавор - Начелник Скупштине општине Прњавор Синиша Гатарић налази се у сукобу интереса, одлука је Републичке комисије за утврђивање сукоба интереса у органима власти Републике Српске.

Републичка комисија је на иницијативу Бране Жунића покренула процедуру покретања утврђивања постојања сукоба интереса Синише Гатарића, начелника општине Прњавор.

У наведеној иницијативи Бране Жунић наводи да је разлог за подношење иницијативе финансирање из буџета општине Прњавор вјештачког осјемењивања крава и јуница у оквиру програма за унапријеђење пољопривредне производње у 2013. и 2014. години и издвајања средстава из буџета општине Прњавор, преко Одјељења за инспекцијске послове, за збрињавање и нешкодљиво одстрањивање паса луталица-азил.

Како начелник Прњавора Синиша Гатарић у законски остављеном року није доставио тражене податке то је, наводи се у образложењу Комисије, је утицало на рад Комисије, односно Гатарић је ометао и успоравао рад комисије.

Гатарић, чије се лично изјашњење тражило, није доставио своје мишљење нити се изјаснио о наводима,па је прекршио члан закона којим је прописано да су изабрани представници личо одговорни за своје дјеловање у обављању функција на које су изабрани, наводе из комисије,преноси АТВ.

Комисија је навела и да је начелник Прњавора свој приватни интерес ставио изнад јавног и довео се у сукоб интереса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана