Гатачки одборници о проблемима у "Водоводу", штрајк не престаје

Срна
Гатачки одборници о проблемима у "Водоводу", штрајк не престаје

ГАЦКО - Скупштина општине Гацко данас је донијела одлуку да се за отпремнине девет радника гатачког "Водовода" из буџета издвоји 70.000 КМ, именована је комисија која ће утврдити стање у овом предузећу и закључено је да се што прије мора именовати ново руководство у тој фирми.

Представници Синдиката гатачког "Водовода" који су присуствовали данашњој сједници локалног парламента рекли су да нису задовољни и да генерални штрајк неће прекидати.

Предсједник Синдиката "Водовода" у Гацку Санела Ћећез, која је на сједници одборницима представила проблематику у предузећу, рекла је да жели да на папиру види рјешења проблема.

"Не можемо бити задовољни док не видимо то рјешење и док не пристану радници на то што је договорено, све ћемо видјети у року од седам дана", додала је Ћећезова.

Начелник општине Гацко Милан Радмиловић рекао је на сједници да је главни проблем лоша наплата испоруке воде у Гацку.

"Јасно је да је жВодоводж у дугом низу година, захваљујући донацијама од Рудника и термолектране Гацко и општине, смањио наплату од грађана, малих, средњих и великих предузећа", наве је Радмиловић.

Одборник опозиционог СНСД-а Василије Лажетић рекао је новинарима да се треба озбиљније приступити рјешавању проблема у "Водоводу" и додао да је лоша ситуација и у осталим јавним установама и предузећима у Гацку.

"Само је питање дана када ће кренути нови штрајкови и нове обуставе рада, а први на реду су радници жКомусаж у Гацку", додао је Лажетић.

Због неисплаћених плата и осталих примања радници "Водовода" у Гацку ступили су 18. новембра у генерални штрајк са минималним процесом рада.

У саопштењу синдиката пред почетак штрајка навели су, између осталог, да траже исплату плата за јун и август до 19. новембра, а оне за септембар и октобар до 15. децембра.

До сада су им исплаћене двије плате.

У саопштењу је наведено и да радници овог предузећа нису годинама уназад примили топли оброк и регрес, те да је 56 породица у Гацку доведено у безизлазну ситуацију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана