Гастро фест у Бардачи: Комуналци најбољи кувари

Д. Ј.
Гастро фест у Бардачи: Комуналци најбољи кувари

Србац - Да су пилетина и риба препознатљиви брендови србачке општине, потврдила је једанаесту годину заредом одржана манифестација "Гастро фест" коју је у Бардачи код Српца посјетило више од 2.000 људи из свих крајева РС.

Сајам је привукао и младе и старе, а мирис чорбе и роштиља ширио се спортско-рекреационим центром. Ова туристичко-привредна манифестација је имала такмичарски карактер, а учествовале су 62 екипе. Прво мјесто у спремању пилећих специјалитета на роштиљу припало је србачком "Водоводу", док су друго и треће мјесто заузели Дом здравља и Удружење РВИ из Српца.

Титула за најбољи рибљи паприкаш отишла је у руке србачкој "Електродистрибуцији", док су друго и треће мјесто освојиле градишке екипе Кафана "Чупић" и Берле.

У навлачењу конопца је учествовало 14 екипа, а титулу најјаче очекивано је понијела Шумска управа из Српца која је несавладива већ неколико година. Најбржи у скакању у врећи био је Саша Радак из КУД-а "Младост" Разбој Љевчански, док је Саво Берендика најбрже испио боцу "нектар" пива.

Министар трговине и туризма Предраг Глухаковић је рекао да је ријеч о догађају који има велики значај за читав регион.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана