Гајанин: Више пријављених у првом уписном року него прошле године

Срна
Гајанин: Више пријављених у првом уписном року него прошле године

БАЊАЛУКА - Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин изјавио је да је број пријављених будућих студената у првом уписном року већи за стотињак у односу на претходну годину, истакавши да су на овом универзитету због тога веома задовољни.

"Универзитет је планирао да у новој академској години упише око 2.700 студената. На првом уписном року пријавило се око 2.200 будућих студената, односно матураната који желе да студирају на Универзитету у Бањалуци и право уписа је стекло њих 1.600. У ове бројке нису уврштени студенти Академије умјетности јер пријемни испит још није окончан", рекао је Гајанин новинарима у Бањалуци.

Он је навео да је послије првог уписног рока највише кандидата остварило право на упис на Факултет безбједносних наука, Електротехнички, Медицински факултет, те студијске програме Предшколско васпитање и Психологија на Филозофском факултету.

Ту су и студијски програм Архитектура, студијски програм Математика и информатика на Природно-математичком факултету, Енглески језик на Филолошком факултету, те Политичке науке на Факултету политичких наука.

Гајанин је навео да су на овим студијским програмима попуњена готово сва мјеста, додајући да је велико интересовање кандидата и за Академију наука и умјетности, као и за поједине студијске програме Машинског, Економског и Правног факултета.

Он каже да је највише слободних мјеста остало на студијским програмима на Природно-математичком факултету, Технолошком, Рударском и Пољопривредном факултету.

 Према ријечима Гајанина, Универзитет чини све да се већи број студената школује у овој високошколској установи тако што перманентно подиже квалитет наставе и излазних компетенција студената.

 "То је најважнија ствар коју Универзитет ради у континуитету и то ћемо наставити да радимо", нагласио је Гајанин.  


 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана