Гацко: Ускоро нова пијаца

Срна
Foto: Срна

ГАЦКО- Начелник општине Гацко Огњен Милинковић потписао је уговор о изградњи нове пијаце у овој општини, а вриједност инестиције износи 540.000 КМ, а средства ће бити издвојена из општинског буџета.

Милинковић каже да пројекат подразумијева дио отвореног и дио затвореног типа, савремене услове за продају млијечних и других пољопривредних производа, што је значајно за Гацко, будући да је у припреми пројекат брендирања гатачког кајмака.

Он напомиње каже да постојећа пијаца егзистира више деценија и не задовољава техничке, ни санитарне услове.

"Овим пројектом рјешавамо више питања, прије свега саму пијацу, али и уређење центра града. У самој близини постојеће пијаце налази се црква, а у завршној фази су и радови на поплочању градског трга", рекао је Милинковић.

Из гатачке општине навели су да ће објекат бити смјештен у Његошевој улици, у ужем центру Гацка, те је простор организован према главним пјешачким комуникацијама и саобраћајницама.

Према намјени, планирани објекат је комуналног карактера и служиће за потребе зелене и робне пијаце, за продају биља, млијека и млијечних производа, меда, рибе и осталих производа, објављено је на сајту општине.

Представник извођача радова на изградњи пијаце "Астра план" из Брчког Милорад Живковић истакао је да су сличне пројекте радили у Брчком, Бијељини, Новом Саду, Источном Сарајеву и Бањалуци.

"Велико задовољство и част је што смо добили повјерење општине Гацко за овако важан пројекат. Обећавамо да ће радови бити изведени у року и у складу са свим техничким нормативима и прописима", рекао је Живковић.

Укупна површина објекта износи око 600 метара квадратних, а рок за извођење радова је 60 дана.

До коначне употребе предвиђено је и околно уређење пијаце и паркинг-простор.

Новим објектом пијаце произвођачима ће бити омогућена стална продаја у складу са захтјевима тржишта и уз поштовање здравствено-хигијенских стандарада за ову област.

Простор пијаце биће наткривен, а биће обезбијеђена и наткривена мјеста за комби-продају, као и паркинг-простор за купце и посјетиоце пијаце.

Пијаца ће имати два улаза и излаза, а простор око пијаце биће уређен и оплемењен зеленилом.

На овај начин продајна мјеста за све производе биће унапријеђена, а за прехрамбене производе /посебно месни и млијечни/ продајна мјеста ће бити складу са здравствено хигијенским стандардима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана