Фризерка из Приједора слика шакама

С. Т.
Фризерка из Приједора слика шакама

Приједор - Невенка Аљетић из Приједора приредила је у холу позоришта изложбу слика са ревијом свечаних фризура, спајајући своје двије љубави - посао и сликарство.

Аљетићева је својим суграђанима првенствено позната као искусна фризерка, тако да је многе 2010. године изненадила својом другом, умјетничком страном када је почела да слика.

- Таленат сам препознала тек прије неколико година када ме је нека непозната сила понијела да узмем кист и почнем да сликам. Резултати су изненадили све - прича Невенка.

Каже да воли апстракцију и да неке идеје које је обузму током дана, увече пренесе на платно, када чешаљ и маказе као дневни алат за рад мијења сликарским прибором.

- Најмање сликам кистом, више радим прстима, капањем боја и онда када почнем четком, завршим шаком. На тај начин изражавам оно што желим да видим на слици - прича она.

На својој другој изложби је представила 20 радова рађених акрилним бојама, а пажњу публике су плијениле и дјевојке које су продефиловале са исто толико умјетничких креација на коси.

- Игра боја на платну, игра боја са косом, хоби и посао, су јединствене креације које настају само једном и не могу се поновити - казала је Аљетићева и додала да је поносна и на 23 године фризерског посла, који такође сматра једним видом умјетности. Најдраже су јој, каже, сценске фризуре и цвјетни аранжмани.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана