Фонтана братства "потекла" у част пола вијека пријатељства

Г.С.
Фонтана братства "потекла" у част пола вијека пријатељства

КОЗАРСКА ДУБИЦА - Поводом братских односа између општине Козарска Дубица и Бела Палака у центру Козарске Дубице у част јубиларне годишњице, 50 година од братимљења, данас је у рад пуштена фонтана на којој су угравирани грбови обје општине.

Ова фонтана трајно ће свједочити о пола вијека пријатељских односа због чега су начелник општине Раденко Рељић и предсједник општине Бела Паланка Горан Миљковић изразили задовољство, јавља ртвКД.

Братски однос започео је давне 1973. године, када је Бела Паланка помогла изградњу садашњег објекта Основне школе „Свети Сава” који је био оштећен у земљотресу.

Данас су, такође, делегације двије општине обишле ову школу и у школском дворишту засадиле храст, по коме Дубица и носи име, а који ће сиболично представљати коријене братства управо на мјесту одакле је почела ова пет деценија стара пријатељска веза.

Истим поводом вечерас на свечаној Академији поводом Дана општине начелник општине Раденко Рељић уручиће „Кључеве братства”, предсједнику општине Бела Паланка Горану Миљковићу као знак повјерења и намјере одржавања братских и коректних односа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана