Фондација "За живот": Скулптуром одати почаст Јелени Трикић за херојски чин

Срна
Фондација "За живот": Скулптуром одати почаст Јелени Трикић за херојски чин

БАЊАЛУКА- Комплетно друштво треба да се укључи у допринос за подизање скулптуре Јелени Трикић, познатијој као Мајка храброст, како би јој се одала почаст за њен херојски чин, рекао је представник Фондације "За живот" Небојша Ступар.

Ступар је истакао да за жртву Трикићеве, која је дала свој за живот свог дјетета, одбијајући лијечење цитостатицима и зрачењем, треба да знају и о томе уче све будуће генерације младих и да им то буде звијезда водиља у животу.

"У данашње вријеме, када су бројне моралне вриједности занемарене, битно нам је да имамо и да поштујемо примјер оваквог чина, који нашој дјеци поручује да треба да се боре за своје нараштаје", рекао је Ступар.

Он је подсјетио да је Трикићева преминула 2012. године од посљедица тумора на мозгу, након што је на почетку трудноће одбила препоручени абортус и даље лијечење да би родила сина Николу, који данас иде у школу и радује се животу.

Ступар је навео да је Фондација "За живот" покренула иницијативу да се биста Трикићеве постави испред породилишта Универзитетског клиничког центра (УКЦ) Српске у Бањалуци.

"Скулптура је тренутно у изради, а од УКЦ-а Српске смо добили одобрење за постављање, што ће бити реализовано када се заврши реконструкција породилишта, која је у току", рекао је Ступар.

Он је позвао све грађане да учествују у овој активности и финансијски помогну постављање скулптуре, која ће бити свједок херојског чина и споменик моралне вриједности.

"Није нам проблем да нађемо чак и појединца који ће финансирати ову активност, али нам је циљ да укључимо цијелу друштвену заједницу, како би то био споменик који је подигао народ", рекао је Ступар.

Он је напоменуо да сав вишак новца, уколико га буде било, биће расподијељен тако да један дио добије Никола, Јеленин син, а други дио двије или три породице са највише дјеце у Републици Српској.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана