Фонд солидарности Добој: Печеница за Божић борачким породицама

Д. Д.
Фонд солидарности Добој: Печеница за Божић борачким породицама

Добој - Како би породицама погинулих бораца и ратних-војних инвалида уљепшали божићне и новогодишње празнике Фонд солидарности Добој уручио им је јуче 120 једнократних помоћи од по 100 марака.

У Фонду су истакли да већ двије деценије помажу својим члановима, којих има 2.500. У сусрет Божићу кориснике обрадују са по 100 КМ, а додјељују и једнократну новчану помоћ и за оне чланове који су социјално-угрожени.

- Исплатили смо лани више од 800 једнократних помоћи. Ниједна није била мања од 100 марака, а било их је и до 800 КМ. Послије празника настављамо са исплатом у складу са могућностима - каже предсједник овог фонда Драгомир Јовић и додаје да новац прикупљају од чланарина.

Помоћ од 100 марака добила је и супруга погинулог борца Ружица Никић која каже да јој ова подршка много значи.

- Користила сам средства фонда када су ми дјеца била болесна и добила сам једном печеницу. Звали су ме неколико пута за печеницу, али нисам узела јер сам тада могла да је купим, а било је оних којима је потребније - казала је она.

Фонду солидарности захвалан је и ратни војни инвалид Остоја Пејић који каже да им свака помоћ добро дође.

- Купићу лијекове, јер ми је жена веома болесна. С времена на вријеме добијао сам једнократне новчане помоћи, а новац сам утрошио за храну и лијекове - казао је Пејић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана