Фочанске уличне трке у календару атлетских савеза Српске и БиХ

Срна
Foto: Илустрација

ФОЧА - Атлетски савези Републике Српске и БиХ препознали су значај и масовност Уличних ноћних трка у Фочи, једног од најдражих спортских догађаја становника ове општине, па су их од ове године уврстили у свој годишњи календар такмичења.

У фочанском Атлетском клубу "Сутјеска" наводе да ће се под званичним називом "Уличне трке кроз Фочу" ова спортска манифестација одржати 20. маја. Као и до сада биће организовано укупно 16 трка - од предшколског узраста до сениора.

Трчаће се централним градским улицама, а сениорска трка, дуга три километра ићи ће преко дринских мостова. Уз дипломе, медаље и пехаре, ове године први пут биће додијељене новчане награде.

Тачне дионице, сатнице, дужине појединих трка и висине награда знаће се 4. маја, када ће организатори објавити распис "Уличне трке кроз Фочу".

Организатор овог спортског догађаја је Атлетски клуб "Сутјеска", а покровитељ општина Фоча. За вријеме бивше Југославије уличне трке одржавале су се поводом 25. маја, Дана младости, а традиција се наставила и након посљедњег рата, уз још један прекид од 10 година.

Поново су обновљене 2017, након чега је из њих никао и Атлетски клуб "Сутјеска".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана