Фочанска кућа замајац развоја сеоског туризма

Р. Ђ.
Фочанска кућа замајац развоја сеоског туризма

Фоча - Продајно-промотивни објекат "Фочанска кућа", у којем ће бити представљени пољопривредни и традиционални производи овог краја, те промовисан сеоски туризам, отвориће своја врата у понедјељак, 28. новембра, у овој општини.

У овој кући биће доступни квалитетни домаћи производи, док ће пољопривредним произвођачима и малим фармерима бити омогућен бољи приступ тржишту.

Нови објекат смјештен је у једној од архитектонски најљепших грађевина на подручју општине "Дубровачкој кући", која је за вријеме владавине Аустроугарске била једна од првих српских кућа у центру Фоче.

Оснивање "Фочанске куће", чија је вриједност 18.850 марака, дио је пројекта "Побољшање приступа тржишту малих пољопривредних произвођача у БиХ и Египту", који реализује италијанска организација "Оксфам".

У пројекту је учествовала и општина Фоча са 30 одсто средстава, док је остатак обезбиједио "Оксфам". Објекат ће бити дат на управљање Општој задрузи "Еко Фоча".

- Реализацијом овог пројекта очекујемо бољу повезаност потрошача и произвођача. Осим основне намјене "Фочанска кућа" ће бити и мјесто на којем ће посјетиоци добити информације о туристичкој и гастро понуди, смјештајним капацитетима и традиционалним манифестацијама - рекла је директор Задруге "Еко Фоча" Весна Рашевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана