Фочанка Верица Михајловић представљаће БиХ такмичењу Miss Earth: Вијетнам остварује дугогодишње снове

Дејан Јовичић
Фочанка Верица Михајловић представљаће БиХ такмичењу Miss Earth: Вијетнам остварује дугогодишње снове

ФОЧА - Одувијек ми је била жеља да представљам своју земљу на неком великом свјетском модном такмичењу и одлазак у Вијетнам у новембру ове године оствариће мој дугогодишњи сан, ријечи су Верице Михајловић (18) из Фоче која је изабрана за нову Miss Earth БиХ.

 Млада Фочанка, која похађа четврти разред средње медицинске школе, наћи ће се на овом престижном свјетском такмичењу љепоте као 21. представница БиХ, што ће јој, како каже, широм отворити врата модне сцене у будућности.

- До сада се нисам пријављивала на овакве изборе и када сам видјела да ће се у Бањалуци одржати избор за мис Балкана, на којем ће се бирати представнице за Miss Earth Србије, Хрватске, Црне Горе и БиХ, одлучила сам да опробам срећу. Организација је била одлична, све је изгледало величанствено. Било је много прелијепих дјевојака и када су ме прогласили за побједницу, остала сам затечена - прича за “Глас” Верица.

Претходно је као једна од најперспективнијих манекенки у БиХ добила позив да се ове године такмичи за титулу мис Европе у Бечу, а организатори су је такође позвали да присуствује Канском и Венецијанском филмском фестивалу. Додаје да има понуду за учешће у Версаце Фасхион Схоњ на позив главног дизајнера “Версаћеа” Илијана Рахова и то би јој, истиче, значајно олакшало пут до свјетских модних писта.

- Сада сам фокусирана на одлазак у Вијетнам, гдје ћу провести мјесец дана у друштву најљепших дјевојака из више од 80 земаља свијета. Немам велика очекивања, идем прије свега да се дружим, упознам нове нације и културе и покушам да се усавршим у модном погледу - каже Верица.        

Иако се већ четири године бави манекенством, модне писте и фотографисања нису је нимало промијенили, а тако ће, каже, остати и након свјетског избора. Истиче да је и даље остала обична дјевојка из краја која воли да проводи слободно вријеме са пријатељима, тренирајући и читајући, што је највише опушта.

- Још сам у медицинској школи која је јако захтјевна, а по завршетку ћу видјети куда ће ме пут даље одвести. Моделинг видим, прије свега, као хоби, а жеља ми је да се једног дана бавим водитељским послом и остварим у улози новинара, јер ме медији и јавни наступи веома привлаче. То је нешто о чему маштам од дјетињства - нагласила је Верица.

Жири

Титулу Miss Earth БиХ прошле године је понијела Дајана Шњегота из Разбоја Љевчанског код Српца која је на свјетском избору на Филипинима, у конкуренцији 86 дјевојака из цијелог свијета, освојила титулу мис фотогеничности. Шњегота, која студира на Архитектонско-грађевинско-геодетском факултету у Бањалуци, била је један од чланова жирија овогодишњег избора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана