Фочаци спас од врућине проналазе у планинским ријекама, које никад нису биле топлије

Срна
Фочаци спас од врућине проналазе у планинским ријекама, које никад нису биле топлије

ФОЧА - Тропске врелине учиниле су да ледене планинске ријеке нису више толико ледене, па све више Фочака спас од врућина проналази на купалиштима на Дрини и Ћехотини.

Купалиште Крвавац на ријеци Ћехотини у фочанском насељу Лазарево ових дана је, као из времена прије изградње базена у Фочи, препуно купача свих узраста.

Они старији, који су деценијама редовни на Крвавцу, причају да не памте овако топлу Ћехотину.

Вода је тек незнатно хладнија него на базенима, таман колико је потребно за идеално освјежење на прелијепој фочанској плажи окруженој зеленилом.

Много више купача него претходних година је и на плажама на ријеци Дрини, а једна од најљепших и најпосјећенијих је пјешчана плажа Мачковац на Броду.

Да су ријеке доста топлије потврђују и фочански рафтери, који наводе да чак и Тара, која је надалеко чувена по својој љепоти и бистрини, али и леденој хладноћи, ове године није толико неподношљива за купање.

A group of people in a riverDescription automatically generated

Температура ове тиркизне љепотице, која готово никада не прелази 13. степеник Целзијусове скале, ових дана је достигла максимум од 17 степени.

Купача је, ипак, највише на базенима Аква парка Ушће, на којима владају велике гужве, а добро је посјећен и базен Националног парка "Сутјеска" на Тјентишту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана