Фоча: Овације на тргу за Дувачки оркестар полиције

Срна
Фоча: Овације на тргу за Дувачки оркестар полиције

ФОЧА - Дувачки полицијски оркестар Министарства унутрашњих послова Републике Српске први пут је вечерас наступио у Фочи у оквиру овогодишње турнеје по градовима у којима постоје полицијске управе.

Звуци саксофона, трубе, кларинета, флауте и других дувачких инструмената, уз пратњу великог концертног бас бубња, одзвањали су Тргом краља Петра, уз аплаузе и овације бројне фочанске публике.

Начелник Полицијског оркестра Јелена Атлагић каже да је њихов репертоар за свачији укус, од маршева и родољубивих пјесама до забавних и филмских композиција.

“У сваком граду одзив публике је изузетан, лијепе су реакције, позитивни коментари и срећни смо због тога. Ми смо протоколарни оркестар Владе Срспке, а излазимо у сусрет и Палати предсједника, тако да за све значајне протоколе ми свирамо”, рекла је Атлагићева.

Диригент Полицијског оркестра Душан Покрајчић каже да завршавају турнеју наступима у Фочи и Зворнику.

“Фоча је лијепо туристичко мјесто и велика нам је част што смо ту пред крај туристичке сезоне. Наша публика је навикла на наш разновсртан програм, тако да уз маршеве и родољубиве пјесме, да мало разгалимо народ, свирамо домаће и свјетске поп хитове”, навео је Покрајчић.

Начелник Полицијске управе Фоча Велимир Костовић истакао је да полиција није само репресивни орган.

“Имамо и љепшу страну Министарства унутрашњих послова. То је овај полицијски орган, који има важну улогу у обиљежавању значајних датума, односно празника Републике Српске”, рекао је Костовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана