Фоча: Крсмановић обманама жели да се врати на власт

Р. Ђ.
Фоча: Крсмановић обманама жели да се врати на власт

Фоча - Власт у Фочи, предвођена начелником Радисавом Машићем, одбацила је јуче оптужбе опозиције са бившим начелником Здравком Крсмановићем на челу да одлуком о куповини хана намјеравају да оштете буџет општине и остваре личну корист, наводећи да су узалудни Крсмановићеви покушаји да се на крилима неистине поново врати на власт.

Представници извршне власти истакли су да фочанска опозиција, која је поднијела кривичну пријаву против Машића, његовог замјеника Раденке Срновић и секретара Скупштине општине Бранимира Радовића због одлуке о куповини хана, не бирајући средства обмањује јавност због страха од сваког успјеха власти. Тврде да незаконитих радњи приликом одлучивања о куповини хана није било и да је Скупштина општине за то дала сагласност.

- За ту одлуку смо се опредијелили зато што смо у интересу наших грађана хтјели да коначно ријешимо проблем са објектом који представља ругло. Зашто је претходна власт дозволила да објекат пропада, зашто га није купила кад јој је то два пута нуђено - рекао је Машић.

Фочански хан, који је саградио Мехмед-паша Кукавица 1758. године, а који је под заштитом Комисије за очување националних споменика БиХ, продат је у процесу приватизације 2001. године Предрагу Павловићу. Он је понудио општини Фоча да купи овај објекат по цијени од 150.000 марака. Понуда је разматрана на двије сједнице локалног парламента прије него што је прихваћена, а Машић наглашава да ће прије потписивања уговора бити обављена процјена вриједности објекта.

Фочанска опозиција у петак је саопштила да општинска Комисија за прописе није дала сагласност парламенту за одлуку о куповини хана, наводећи да је цијена превисока и да није утврђена стручним вјештачењем. Због тога су МУП-у и Специјалном тужилаштву РС поднијели кривичне пријаве.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана