Фоча: Комшијска посла за помоћ обољелој мајци

Р. Ђ.
Фоча: Комшијска посла за помоћ обољелој мајци

Фоча - Хуманитарна представа Средњошколског центра Фоча "Комшијска посла" биће премијерно изведена вечерас на сцени Градског народног позоришта Фоча.

Приход од представе намијењен је за помоћ Драгани Ибрајић из Трнова, младој мајци два малољетна сина, која је 1992. године рањена када је граната погодила њен стан на Илиџи. Ибрајићева је тада, као петогодишња дјевојчица, остала без мајке и прошла са тешким повредама ноге. Због тога је била чак 15 пута подвргнута операцији. Временом јој је због десет центиметара краће ноге почела да оболијева кичма, па јој је крајем прошле године нога ампутирана.

Захваљујући хуманитарним акцијама прикупљен је новац за набавку протезе, а с обзиром на то да ова храбра мајка долази из породице у којој нико није запослен, средњошколци су одлучили да јој помогну. Идеја да представа буде хуманитарног карактера потекла је од ученице четвртог разреда Медицинске школе Мирјане Радовић, која је аутор текста. Ријеч је о комедији у којој игра десет чланова драмске секције. Ибрајићева, која се тренутно налази у Заводу за рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић", каже да јој је жао што није у могућности да дође на премијеру.

Представа почиње у 19 часова, а цијена карте је двије марке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана