Фочa: Кључеви и новац за борачке породице

Р. Ђ.
Фочa: Кључеви и новац за борачке породице

Фоча - Министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић и начелник општине Фоча Радисав Машић уручили су породицама погинулих бораца и ратних војних инвалида кључеве 10 станова и 19 рјешења о бесповратној новчаној помоћи породицама из борачке категорије.

Савановић је истакао да је током седмогодишњег програма стамбеног збрињавања породица погинулих и РВИ у Фочи Влада РС стамбено збринула 118 корисника, од чега су 73 корисника добила станове, а 45 бесповратна новчана средства.

- У Фочи је завршен програм стамбеног збрињавања од 2008. до 2015. године додјелом десет станова и 19 неповратних новчаних помоћи у износу од 4.000 до 8.000 марака. Радимо на новој уредби, која ће обухватити све оне који се из оправданих разлога нису јавили на конкурс крајем 2007. године - рекао је Савановић.

Кров над главом након више од двије деценије у Лазареву је добила и Невенка Дракул, којој је супруг погинуо у рату.

- Хвала Влади РС и општини на овоме, ја сам задовољна иако сам дуго чекала - прича Дракулова.

Савановић је у суботу посјетио и петочлану породицу тешко обољелог демобилисаног борца Боже Додера из Трновача код Фоче и уручио им новчану и материјалну помоћ. Савановић је Додеру обећао помоћ и у рјешавању стамбеног питања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана