Фочa: Јошаница добила модерну саобраћајницу

Р. Ђ.
Фочa: Јошаница добила модерну саобраћајницу

Фоча - Локални пут Фоча - Јошаница јуче је пуштен у саобраћај, након што је санирано клизиште у мјесту Јамаковина које је прије осам мјесеци однијело дио коловоза у ријеку Дрину.

Послије бројних негодовања и протестног окупљања, јер је ова мјесна заједница била практично одсјечена од остатка општине, мјештани Јошанице коначно ће одахнути.

- Послије овако добро урађеног посла само можемо да кажемо да је све завршено квалитетно и одлично. Захвални смо општинским властима и извођачу који су својски обавили посао - рекао је предсједник МЗ Јошаница Недељко Матовић.

Начелник Фоче Радисав Машић истакао је да је санација клизишта била веома компликована.

- Жељели смо да овај посао урадимо по свим стандардима струке, а ово је велико клизиште које је однијело 90 метара пута. Обезбиједили смо коловозну траку од шест метара и створили претпоставке да се пут у догледно вријеме у потпуности реновира - рекао је Машић.

Вриједност радова је 175.000 марака, а извело их је предузеће "Мајнекс" Пале. Клизиште је прекинуло саобраћај у јануару ове године, али су мјештани, упркос званичној забрани, све до јула, када је почела санација, уз ризик користили ову саобраћајницу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана