Фоча: Информације туристима на длану

Р. Ђ.
Фоча: Информације туристима на длану

Фоча - Туристе, који ће ове године посјетити Фочу и уживати у љепотама Националног парка "Сутјеска" и у рафтинг-камповима на Тари и Дрини, дочекаће модерно опремљени туристички инфо-центар у центру града.

Осим информација и сувенира туристи ће моћи да погледају и мултимедијалне презентације о природном и културно-историјском насљеђу и туристичким потенцијалима. Интерактивни излог са свим информацијама о смјештајним капацитетима, мапама и фотографијама природних и културно-историјских знаменитости Фоче биће доступан 24 часа.

Замјеник начелника општине и координатор пројекта Раденка Срндовић рекла је да је адаптација простора и набавка опреме коштала више од 40.000 марака.

- У сусједном простору, који је такође адаптиран, имаћемо православну сувенирницу, а и сам инфо-центар пружаће могућност продаје сувенира да би наши туристи понијели лијепу успомену из Фоче - рекла је Срндовићева.

Начелник Фоче Радисав Машић је рекао да је туризам један од највећих потенцијала ове општине и да овај објекат туристима олакшава да стигну до свих дестинација.

- Инфо-центар ће представљати све што Фоча има да понуди, али ће бити и нека врста агенције која ће моћи да уговара туристичке понуде - рекао је Машић.

Директор Туристичке организације Фоча Љепосава Ђајић каже да су задовољни јер је инфо-центар завршен прије љетне сезоне.

Пјешчане пирамиде

Радисав Машић је најавио да ће ове године бити поправљен пут до пјешчаних пирамида у Даничићима. Пут за рафтере десном обалом ријеке Таре је пројектован, али општина трага за новцем, јер га не може обезбиједити из буџета.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана