Фоча: Борци прославили крсну славу

Срна

Фоча - Представници Борачке организације општине Фоча данас су, поводом крсне славе - Митровдан, положили цвијеће и прислужили свијеће код Централног градског споменика погинулим борцима, а у Храму Светог Николе одржан је чин ломљења славског колача.

Предсједник Регионалног одбора Борачке организације Старе Херцеговине Милош Лазовић подсјетио је да се одлуком од прошле године крсна слава обиљежава у свакој градској и општинској организацији, без централне манифестације.


"Централни дан нам је Дан борца, а данас се сви по својим градовима присјећамо погинулих сабораца, који су животе уградили у темеље Републике Српске", рекао је Лазовић, који је и члан Предсједништва Борачке организације Републике Српске.

Он је напоменуо да у шест општина Старе Херцеговине живи око 5.000 незапослених демобилисаних бораца, упозоривши на њихов тежак материјални положај.

Лазовић је рекао да је примједба Борачке организације да надлежне институције, од којих највише зависи рјешавање проблема незапослености демобилисаних бораца, немају довољно разумијевања према борачким категоријама, напоменувши да је то највише због тога што је међу изабраним представницима свих нивоа власти најмање бораца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана