Фоча: Биће изграђена нова зграда вртића

Р. Ђ.
Фоча: Биће изграђена нова зграда вртића

Фоча - Одборници Скупштине општине Фоча усвојили су јуче програм уређења грађевинског земљишта за 2017. годину којим је предвиђено улагање у износу од 645.000 марака.

Нешто више од половине планираног износа, односно 335.000 КМ, из општинске касне биће издвојено за довршетак обнове жељезног моста на Дрини код КПЗ-а и за отплату већ уграђене ЛЕД расвјете.

Око 100.000 марака биће намијењено за градњу нове зграде Дјечијег вртића "Чика Јова Змај", док је исти износ планиран за наставак реконструкције тротоара у улици Краља Петра. За одржавање јавне расвјете планирано је 17.000, а за крпљење рупа на локалним саобраћајницама 15.000 КМ.

Већином гласова одборника усвојена је одлука о платама функционера којом је дефинисано да је основица за обрачун просјечна плата запослених у општинској управи у претходној години. Одлука о новчаним накнадама одборницима и члановима радних тијела, након дуже расправе, враћена је на дораду у дијелу који се односи на накнаду потпредсједнику Скупштине општине. Приједлогом одлуке било је предвиђено да та накнада износи 1.000 марака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана