Фитнес и зумба рецепт за добру забаву и кондицију

Милијана Латиновић
Фитнес и зумба рецепт за добру забаву и кондицију

Бањалука - Жеља за добром забавом, лијепим изгледом и здравим начином живота свако вече у бањалучком парку "Младен Стојановић" окупља велики број припадница њежнијег пола, које се одлично проводе уз зумбу и пилатес у оквиру "Тропик фитнес љета".

Инструкције шест тренера, који су и ове године припремили богат програм, раме уз раме, сваке вечери од 9. јуна прате суграђанке свих генерација, а ове године пријавило их се више од хиљаду.

Да године нису препрека за здрав живот и лијеп изглед свједочи Бањалучанка Нада Јекић (61), која не пропушта прилику да након напорног посла у канцеларији ужива у природи уз добру забаву.

- Долазим од првог дана када је покренута ова манифестација и осјећам се одлично. Не представља ми никакав проблем да вјежбам заједно са свим овим дјевојчицама и младим женама. Вјежбање на отвореном враћа енергију и осјећам се много боље послије сваког тренинга - рекла је Јекићева, која за организаторе и тренере има само ријечи хвале.

Међу учесницима бесплатног једномјесечног програма највише је средњошколаца и студената који кажу да им је вјежбање одлична припрема за одлазак на море или базен. 

- Забавно је овдје, осјећа се позитивна енергија и уживам вјежбајући. Одлични су тренери, друштво, музика, а и ефекти вјежбања су видљиви - истакла је шеснаестогодишња Ивана, која заједно са мајком свако вече вјежба у бањалучком парку.

Фитнес тренер Јана Алексић-Анђелић каже да је забавно вјежбати на отвореном.

- Учеснице прате све што им показујемо, труде се да сваку вјежбу ураде на прави начин и сви заједно уживамо вјежбајући - рекла је Алексић-Анђелић.

Истиче да је жеља учесника да тренинзи трају и послије 9. јула, до када траје "Тропик фитнес љето", потврда да је здрав начин живота препознат у друштву и да се све више људи опредјељује да своју свакодневицу употпуни вјежбањем.

Манифестацију шесту годину заредом, уз помоћ спонзора, организује Удружење за спорт и рекреацију "Л фит". Предсједник овог удружења Лидија Љубичић истиче да је пројекат покренут с циљем да људима приближе спорт и развију свијест о томе да је физичка активност неопходна за здравље.

- Овим пројектом смо многе покренули да вјежбају у природи, да трче и да се баве спортом, јер немају сви финансијске могућности да посјећују фитнес центре и теретане - рекла је она и позвала све који желе да дођу у парк да вјежбају.

Наглашава да је програм вјежбања прилагођен свима, од почетника до утренираних особа те да тренинзи почињу свако вече у 19 часова и трају сат времена.

- Тренинзи подразумијевају различите вјежбе за тијело, од зумбе, кардио тренинга до вјежби обликовања, тако да свако проналази себе у неком од програма - рекла је Љубичићева.

Како би остварили циљ да што више људи у РС подстакну на вјежбање, од ове године фитнес љето одржава се и у Градишци, а у плану су и тренинзи у Требињу и Добоју.

Ролање и ластиш

Лидија Љубичић истиче да су се ове године побринули да програм "Тропик фитнес љета" обогате садржајима за најмлађе.

- У сарадњи са ски-тимом Олимпик понедјељком, сриједом и петком организујемо школу ролања коју ће водити лиценцирани тренери, а све дјевојчице викендом ће имати прилику да у "Мања изазову" науче да играју ластиш - рекла је Љубичићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана