Фирме из добоја и Теслића отвориле врата за хиљаду ђака

Д. Д.
Фирме из добоја и Теслића отвориле врата за хиљаду ђака

Добој - Око хиљаду ученика три средње стручне школе из Добоја и Теслића убудуће ће практичну наставу из области метала и електронике моћи да обављају у седам предузећа из ове двије општине.

То је омогућено споразумом који су у петак, у оквиру пројекта "Практична настава на радном мјесту", потписали представници Техничке, Саобраћајне и електро школе из Добоја, Средње школе "Никола Тесла" из Теслића, шест добојских и једног теслићког предузећа.

Директор Саобраћајне и електро школе Добој Спасоје Васиљевић рекао је да ће ученици моћи да обављају праксу за занимања електричар и електроничар-механичар.

- Овим споразумом се дефинишу услови по којима ће се практична настава обављати и што је најважније мотивише се послодавац да прими ученика на праксу, да га увјежба да достигне одговарајући ниво вјештина, што је до сада било мањкавост - казао је Васиљевић.

У фирми "Термо-Танасић" из Добоја ђаци ће моћи да науче све у вези са монтажом и одржавањем централног гријања и одлазиће на терен са радницима ове фирме.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана