Фестивал цртежа и музике у Приједору: Скулптуре настају у присуству публике

С. Та.
Фестивал цртежа и музике у Приједору: Скулптуре настају у присуству публике

Приједор - Фестивал цртежа и музике, који се у приједорској Галерији '96 одржава јубиларни, десети пут, почео је окупљањем десет вајара који ће наредних дана обликовати глину теракоту, односно вајати у овом умјетничком простору у центру града.

Директор Галерије Тихомир Илијашевић поносан је што је фестивал и ове године окупио врхунске вајаре и то три докторанда, три послиједипломца и четири студента четврте године. Врата вајарства отворена су у четвртак.

- Фестивал се ове године одржава под називом "Земља је наша судбина" и од ових младих људи очекујемо пријатну радну атмосферу и успјешан рад током трајања фестивала - казао је он.

Оно што је карактеристика овог фестивала је да су сви досадашњи учесници радили у присуству публике, односно грађана и пролазника који су током дана улазили у галерију и гледали како настају цртежи, графике, мозаици.

- Та се традиција наставља, тако да позивамо наше суграђане да слободно улазе у галерију гдје ће моћи да посматрају рад на скулптурама - казао је Илијашевић.

Ликовни програм јубиларног фестивала употпуниће наступ београдске глумице Биљане Ђуровић која ће у недјељу извести монодраму "Надежда Петровић". Изложбом скулптура насталих у току фестивала затвориће ову манифестацију, а најбоље радове наградиће Рудници Љубија. У раду 10. фестивала цртежа и музике учествују Никола Обрадовић, Јелена Божовић-Ђорђевић, Уна Петровић, Душан Божић, Миливоје Аксентијевић, Стефан Станковић Берић, Снежана Симоновић, Немања Бадижљевић, Ружица Шпановић и Теодора Војиновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана