Етички кодекс смирио узбуркале страсти y Српцу

Д. Ј.
Етички кодекс смирио узбуркале страсти y Српцу

Србац - Политичари у Српцу су поштовали етички кодекс који је усвојен у јулу ове године и нису забиљежена кршења његових одредби у недавно завршеној предизборној кампањи за локалне изборе, закључак је састанка општинске управе и Мисије ОЕБС-а у БиХ.

Представник бањалучке канцеларије ОЕБС-а Синиша Петровић подсјетио је да су се представници девет политичких субјеката потписивањем овог документа обавезали на достојанствено вођење предизборне кампање.

- Добили смо информације да није било запаљиве реторике и да је кампања протекла у објективној и демократској атмосфери, што нас веома радује - истакао је Петровић.

Он је додао да је овај кодекс потписан и у Добоју, Котор Варошу, Приједору и Прњавору, те и у још неким општинама у ФБиХ, а нагласак је стављен на локалне заједнице у којима су уочени проблеми у функционисању власти.

Представник ДНС-а Марко Михољчић похвалио је партије што се нису међусобно нападали и износили гласине о приватном животу кандидата, као што је био случај ранијих година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана