Ергела “Вучијак” продаје непокретну имовину у центру Прњавора: Управну зграду и земљиште нуде за 300.000 КМ

Анита Јанковић Речевић
Ергела “Вучијак” продаје непокретну имовину у центру Прњавора: Управну зграду и земљиште нуде за 300.000 КМ

ПРЊАВОР - Стара управна зграда и атрактивно земљиште у центру Прњавора у власништву ергеле “Вучијак” понуђени су на продају по почетној цијени од 300.000 КМ, а у овој јавној установи очекују да ће потенцијалних купаца бити, јер је регулационим планом града на тој локацији предвиђена градња стамбене зграде.

Вршилац дужности директора ергеле “Вучијак” Ненад Грујић за “Глас” каже да је ријеч о земљишту укупне површине 1.500 квадратних метара на којем се налази и неколико махом дотрајалих објеката.

- Имовина се налази у самом центру Прњавора и ту је некада била управна зграда ергеле. Дио објеката је урушен и није у функцији, а дио јесте. У приземљу двоспратне зграде налази се задружна пољопривредна апотека. На продају смо се одлучили јер нам та имовина не треба и објекте не користимо дуже вријеме. Процијењена вриједност имовине је 205.000 КМ, али због добре локације Управни одбор ергеле одлучио је да почетна цијена буде 300.000 КМ - рекао је Грујић.

Он је истакао да је регулационим планом града Прњавор на локацији земљишта предвиђена градња стамбене зграде, због чега очекује да ће бити заинтересованих купаца.

- Разговарао сам с многим инвеститорима да планирамо продати земљиште, али нисмо знали цијену. Видјећемо колико ће понуда пристићи идуће седмице. Уколико успијемо да продамо непокретности средства ће бити утрошена у реконструкцију постојећих објеката на самој ергели те за обнову механизације - казао је Грујић.

Додао је да је земљиште сто одсто у власништву ергеле.

- У далекој прошлости то је било пољопривредно добро, власници су се мијењали, био је рат, а земљиште је на ергелу прешло 2000. године и наши папири су потпуно чисти - нагласио је Грујић.

У огласу о продаји непокретности који је у петак објављен у “Гласу Српске” наведено је да се имовина лицитира те да заинтересовани у писменој форми треба да доставе понуде на адресу ергеле “Вучијак”, Лужани бб Прњавор. Отварање понуда биће одржано 18. августа, а уколико прва лицитација не буде успјешна, друга ће бити одржана 4. септембра.

Кауција

У огласу о продаји непокретности стоји да за учешће у поступку лицитације заинтересовани на име кауције треба да положе 30.000 марака на рачун ергеле “Вучијак”.

- Понуда учесника који не изврше уплату неће бити разматрана, као што неће бити разматране ни понуде које буду гласиле на износ испод почетне вриједности. У износ купопродаје цијене биће урачуната кауција - стоји у огласу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана