Електрокрајина карика развоја РС

Милијана Латиновић
Електрокрајина карика развоја РС

Лакташи - Предузеће "Електрокрајина" Бањалука ће и у наредном периоду настојати да уз подршку Владе РС и "Електропривреде" улаже у дистрибутивну мрежу да би реализовали све зацртане планове и остали сигурна карика привредног развоја Српске.

Поручила је ово јуче у Лакташима, на обиљежавању крсне славе Свети пророк Илија, директор "Електрокрајине" Сека Кузмановић.

- Захваљујући ангажману свих запослених, предузеће успијева да обезбиједи сигурност снабдијевања електричном енергијом за велики број грађана и привреду у Српској - рекла је Кузмановићева.

Она је истакла да Илиндан од деведесетих година прошлог вијека заузима посебно мјесто у календару овог предузећа.

- Све до прошле године Илиндан смо прослављали у Бањалуци у сједишту предузећа. Ту праксу смо промијенили одлучивши да овај важан дан обиљежавамо широм регије у којој послујемо - рекла је Кузмановићева, истичући да је овогодишњи домаћин Радна јединица Лакташи.

Са жељом да се лијепо проведу и опусте од свакодневних радних задатака, Кузмановићева је честитала крсну славу свим запосленима у овом предузећу.

Свечаности, која је уприличена у ресторану хотела "Сан" у Лакташима, присуствовало је око 200 гостију, међу којима и министар за економске односе и регионалну сарадњу РС Златан Клокић и министар рада и борачко-инвалидске заштите РС Миленко Савановић. Славу су увеличали и народни посланици, затим руководиоци радних јединица, запослени у овом предузећу и многи други.

"Електрокрајина" Бањалука је највеће електродистрибутивно предузеће које електричном енергијом снабдијева око 47 одсто купаца у Српској. Основне дјелатности овог предузећа су дистрибуција и снабдијевање електричном енергијом, а осим тога обавља и послове пројектовања електроенергетских објеката, као и њихову изградњу и одржавање.

"Електрокрајина" има 10 радних дирекција и исто толико радних јединица смјештених на подручју два града и 19 општина у Српској, а електричном енергијом снабдијева око 255.000 купаца.

Ово предузеће неколико година уназад биљежи константан раст прихода, смањује дистрибутивне губитке и одржава висок степен наплате електричне енергије.

Пројекти

У "Електрокрајини" истичу да сваке године инвестирају вишемилионски износ у санацију постојеће и изградњу нове дистрибутивне мреже. Наглашавају да поред тога није запостављена ни обнова застарјелог возног парка, као ни изградња пословних објеката.

- У септембру планирамо отварање нове зграде Радне јединице Прњавор, у коју је уложено више од 700.000 марака - рекли су у "Електрокрајини".

Подсјећају да су лани отворене нове зграде пословница у Челинцу и Рибнику.

У оквиру "Електрокрајине" дјелује

- 10 радних дирекција

- 10 радних јединица

О "Електрокрајини"

- струјом снабдијева 47 одсто купаца у Српској

- под разним називима послује од 1947. године

- предузеће послује на територији два града и 19 општина

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана