Еколошке акције у Братунцу током цијелог априла

Срна
Foto: Архива

БРАТУНАЦ- Туристичка организација и општина Братунац сачиниле су програм активности којим је током цијелог априла предвиђено организовање различитих еколошких активности с циљем подизања нивоа уредности и чистоће те туристичке примамљивости ове општине.

Организоваће се више радних акција чишћења урбаног дијела Братунца, ријечних обала и корита, Рајске плаже на Дрини и других туристичких локација и излетишта као и чишћење сеоских средина, канала и шкарпи поред путева, те уклањање новонасталих мањих дивљих депонија смећа поред путева или ријечних обала.

Програмом је предвиђено омогућивање грађанима да се ослободе кабастог отпада и биће распоређени контејнери за његово одлагање и бесплатни одвоз.

Организоваће се и акције орезивања дрвећа и уклањања сувог и поломљеног грања и дрвећа, засађивање цвијећа и уређење излетишта Рајска плажа поред Дрине као и парковских површина у урбаном дијелу Братунца.

Такође, биће организоване акције чишћења и уређења приватних дворишта и балкона, површина око стамбених зграда, школских и дворишта других јавних установа и фирми.

Планирано је и пјешачење од Братунца до врха Чауш код овог градића и уређење и маркирање те пјешачке стазе, а тиме ће и локално планинарско друштво "Кик" промовисати ову стазу, али и планинарско-еколошке активности и упознати заинтересоване о тим потенцијалима, могућностима и значају.

Упућен је јавни позив свим грађанима ове општине да се укључе у ове активности уређења цијелог подручја општине да би живјели у чистијем, здравијем и љепшем окружењу

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана