Ефикасан рад јавних тужилаштава

Срна
Foto: РТРС

БАЊАЛУКА- Пандемија вируса корона у знатној мјери је утицала на резултат рада јавних тужилаштава у Републици Српској, али су поједина на крају прошле године имала мање заосталих предмета у односу на претходне године, оцијењено је на састанку министра правде Српске Антона Касиповића и тужилаца.

Из Министарства правде је саопштено да ће и даље настојати да обезбиједе све услове који се односе на организацију и пословање тужилаштва у складу са законом утврђеним овлаштењима.

Касиповић је данас у Бањалуци разговарао са главним републичким јавним тужиоцем, замјеником главног републичког јавног тужиоца-специјалним тужиоцем, те главним окружним јавним тужиоцима у Српској о резултатима рада и условима за рад јавних тужилаштава у Републици Српској.

На састанку је било ријечи и о унапређењу правних прописа из области кривичног законодавства да би се побољшали организација и ефикасност јавних тужилаштва. Сходно томе, а према обједињеном годишњем извјештају о раду за сва тужилаштва, констатовано је да су у претходној години јавна тужилаштва у Републици Српској била ефикасна у свом раду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана