Едукација ловаца из свих општина Зеничко-добојског кантона

Срна
Едукација ловаца из свих општина Зеничко-добојског кантона

САРАЈЕВО - Стручни тимови Института за здравље и безбједност хране (ИНЗ) у Зеници су спровели низ едукација за ловачка друштва на подручју Зеничко-добојског кантона која су имала за циљ спречавање ширења болести, заштита здравља животиња и људи, безбједна конзумација одстријељене дивљачи, саопштено је данас из овог института.

Током једномјесечне едукације ловци су информисани о правилном поступању и првом прегледу, праћењу стања неприродног понашања дивљачи и препознавање првих симптома болести, те комуникацији са ветеринарским службама, безбједном транспорту и заштите животне средине.

Сходно актуелној епидемиолошкој ситуацији у ФБиХ и кантону, едукације су одржане представницима друштава с лимитираним бројем учесника, а говорило се о анатомији, физиологији и понашању дивљачи, патолошким промјенама и неприродном понашању, те најчешћим болестима дивљачи, правилима хигијене и технике руковања, као актуелним прописима.

Предавачи су били доктори и магистри ветеринарских наука, стручна лица Института за здравље и безбједност хране и сарадници-експерти.

Предавања су током фебруара и марта одржана за чланове 13 друштава чланица Ловачког Савеза Зеничко-добојског кантона из свих општина и градова кантона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана