Џудо клуб Дрвар остварио запажен резултат на Међународном купу у Приједору: Са првог такмичења понијели пет медаља

Милијана Латиновић
Џудо клуб Дрвар остварио запажен резултат на Међународном купу у Приједору: Са првог такмичења понијели пет медаља

ДРВАР - Млади џудисти из Џудо клуба Дрвар из истоимене општине остварили су запажен резултат на Међународном купу у Приједору и са првог такмичења кући се вратили са пет медаља, а оном најсјајнијом, златном, окитила се најмлађа учесница, седмогодишња Мила Шобот.

Иако су иза њих тек четири мјесеца тренинга, џудисти из Дрвара показали су да труд, упорност и жеља за успјехом могу савладати и најјачег противника. Клуб из Дрвара био је најмлађи учесник купа у Приједору, који је одржан протеклог викенда, а од десет џудист њих пет са борилишта је понијело медаље.

Мајка најмлађе џудисткиње из Дрвара Бојана Шобот са великим узбуђењем прича за “Глас Српске” да је поносна на своје кћерке Милу, која је освојила злато и Лену (12), која се окитила бронзом.

- Њиховој срећи нема краја. Велико је узбуђење било пред полазак. Имале су трему и оне, али и ми код куће, док смо ишчекивали вијести са такмичења - прича Бојана. Чим је почео да ради Џудо клуб у Дрвару, додаје, њих двије су изразиле жељу да тренирају, а родитељи су ту да буду вјетар у леђа и подршка на путу до сваке наредне медаље.

- Много су завољеле џудо и своје тренере, који предано раде с њима, стекле су много нових другара и јако сам срећна што овдје у нашем Дрвару имају такву прилику. Мила је посебно срећна, јер је савладала много искуснију противницу - рекла је Бојана, захваливши тренерима који с много љубави и преданости малим џудистима преносе све финесе овог спорта.

Осим родитеља на успјех младих џудиста поносни су и тренери Дуња и Давид Балабан, који истичу да је ово тек почетак и да је пред њима још много тренинга, али и сигурно још више најсјајнијих медаља.

Дуња је казала да су медаље осим сестара Шобот освојили и једанаестогодишњи Зоран Трнинић, који је са борилишта донио сребро те Ана Крнета и Саша Родић, који су освојили бронзу.

- И више смо него задовољни. Изненађени смо јер смо се на постоље попели пет пута, а ово нам је било прво такмичење. Учествовали смо у неколико старосних категорија. Циљ нам је био да прикажемо дјеци систем такмичења, бодовања, да разбијемо трему и будемо мало спремнији за неки од наредних купова - испричала је Дуња.

Већ наредни мјесец очекује их Првенство ФБиХ, које ће бити одржано у Сарајеву, а Дуња поручује да је спремна да дјецу изведе на борилиште и да је увјерена да ће и тамо показати сјајан резултат. Она је захвалила родитељима који несебично подржавају њихов рад, као и општини Дрвар, која пружа подршку и помоћ клубу.

Вишеструки првак Републике Српске и БиХ у џуду Давид срећан је и задовољан јер је за свега четири мјесеца тренирања полазницима џудо школе успио да пренесе огромно знање и вјештине.

- Резултат постигнут у Приједору је одличан, конкуренција је била велика и поносан сам на нашу дјецу - рекао је Давид и додао да их 22. маја очекује велико такмичење у Сарајеву, које представља квалификације за првенство на нивоу БиХ за млађе учеснике.

 Тренинзи

Дуња и Давид Балабан дјецу у Дрвару тренирају бесплатно. Захваљујући њиховим пријатељима и познаницима свима су обезбиједили и кимона. Тренинзи за око 50 дјевојчица и дјечака узраста од седам до 14 година одржавају се три пута седмично.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана