Двадесеттрогодишњи Славко Тешић – најмлађи предсједник локалног парламента

ATV
Двадесеттрогодишњи Славко Тешић – најмлађи предсједник локалног парламента

Пелагићево - Славко Тешић – наизглед обичан двадесетрогодишњак и студент економије је, уједно, и један од најважнијих локалних политичара.

Овај младић је предсједник Скупштине општине Пелагићево и најмлађи функционер на тој позицији у Српској. Снашао се, потешкоћа буде али је радом Скупштине, генерално, задовољан.

"Људи нису навикли да неко млађи буде предсједник скупштине. Тешко им је прихватљиво. Али има ту и разумијевања и све то иде својим путем и да ће све то бити добро. Из скупштине у скупштину се побољшава", рекао је Тешић.

Нова енергија, идеје и младалачки полет – зашто да не, кажу одборници. Можда је мало необично то што је баш млад, али то, уопште, не мора да буде препрека кажу Славкове, поједине, колеге.

"Рад му је добар и има ителингенције. Ми сурађујемо са њиме. Ми смо га подржали. Има просотора и времена да научи шта му буде требало", рекао је одборник ХДЗ-а у СО Пелагићево Иван Шокчевић.

Ако гдје запне, ту је и начелник. Засад је задовољан младићем са скупштинским чекићем у руци.
"Евидентно је да један омладинац из општине Пелагићево израстао у човјека који зна шта хоће и ја сам му већ честитао и показало се да је сарадња на фином нивоу и тако ћемо и наставити", рекао је начелник Општине Пелагићево Симо Стакић.

Млади предсједник Скупштине има прегршт планова, посебно за привредни развој Пелагићева. Са једном израелском компанијом преговори су при крају.

"Већ смо остварили контакт са том изралеском фирмом и требамо само услове, да им општина Пелагићево додијели земљиште да би они дошли у ту нашу општину и покренули инвестиције и отворили преко 200 радних мјеста", рекао је предсједник СО Пелагићево Славко Тешић.

Ако то буде, у Пелагићеву има да пршти јер је у питању компанијиа која се бави производњом пиротехничких средстава. Шалу на страну, Славко је показао да се ризик исплати и да изазове треба прихватити. Јер не каже се џаба да на младима свијет остаје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана