Дурић: Алармантна епидемиолошка ситуација у Tребињу

Срна
Foto: ГС

ТРЕБИЊЕ- Епидемиолошка ситуација у Требињу је алармантна, недјељама се биљежи између 80 и 100 нових обољелих седмично, што је огроман број у односу на број становника, изјавла је Срни епидемиолог у требињском Дому здравља Јелена Дурић.

Дурићева каже да је због тога неопходно много боље поштовање епидемиолошких мјера и вакцинација свих који се до сада нису вакцинисали против вируса корона. Она је додала да је данас у Спортској дворани у Требињу реализована имунизација вакцинама "фајзер" и "синофарм" и ревакцинација "синофармом".

Дурићева је додала да ће вакцинација грађана бити настављена и наредних дана у Хигијенско-епидемиолошкој служби Дома здравља Требиње. "Нисмо незадовољни досадашњим одзивом грађана за вакцинацију, али оно што би нас заиста задовољило јесте да имамо 90 одсто одраслих особа вакцинисаних", каже Дурићева.

Она истиче да је вакцинација једино на шта се у овом тренутку може ослонити и једино што може да спасава животе и здравље људи. Према подацима Института за јавно здравство Републике Српске, у Требињу је данас регистровано 38 нових обољелих од вируса корона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана