Духовна радост и топлина за дјецу из Дома "Рада Врањешевић"

Срна
Духовна радост и топлина за дјецу из Дома "Рада Врањешевић"

ПРЊАВОР - Парохија Велика Илова у Прњавору, протонамјесник Сретен Живковић и попадија Јелена угостили су данас 35 дјеце из бањалучког Дома за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић" за које су уз несебичну подршку свих парохијана и бројних прњаворских привредника припремили вишечасовно дружење у природи.

Протонамјесник Сретен Живковић рекао је Срни да је ово била прилика за лијепо суботње дружење у природи, али и да су дјеца могла осјетити духовну радост и топлину Храма на Смедереву.

"Дочекали смо их раширених руку у лијепој атмосфери, ту су била и дјеца из наше парохије, полазници православне радионице жНаша будућностж која дјелује при Храму, али и родитељи који су помогли да се све организује и припреми. Велика заједничка радост у нашем храмовном дворишту", нагласио је Живковић.

У порти Храма окруженог свим љепотама подмотајичког краја дјеца су се радовала, пјевала, уживала у игри, различитим забавним садржајима, ручку у природи.

Волонтер Дома "Рада Врањешевић" Весна Радујковић из Прњавора рекла је Срни да су дјеца била пресрећна када су чула да ће дан провести у Прњавору.

"Васпитачи су нам рекли да су се сва дјеца одмах пријавила јер се овдје осјећају као код своје куће, а не као гости. Укључују се у све активности, искрено се радују", навела је Радујковићева.

Септембарско дружење у Великој Илови које се одржава трећу годину овај пут било је уприличено уз присуство и једног броја старатеља.

"Четворо дјеце која су изашла из Дома дошла су данас са хранитељским породицама како би посјетила другаре, а са нама су биле и четири породице које се брину о дјеци која су још смјештена у Дому, али су дошли да их виде и неколико сати проведу заједно", нагласила је Радујковићева.

Ова хуманитарка из Прњавора изразила је велику захвалност суграђанима, донаторима који годинама уназад доказују да су људи великог срца и безрезервно се укључују у сваку организовану акцију.

За дјецу Дома "Рада Врањешевић" вртићког узраста у уторак, 19. септембра, биће уприличен дочек и пријем код Храма Светог великомученика Георгија у Прњавору, а потом и одлазак у Бању Кулаши.

Дјеци и омладини из овог Дома хумани људи из Прњавора, уз благослов Српске православне црквене општине Прњавор, сваке године за велике православне празнике као што су Божић или Васкрс обезбиједе свечани ручак и пригодне поклоне.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана