Дуг замрзнуо рачуне Сокоца и Доњег Жабара

М. Л.
Дуг замрзнуо рачуне Сокоца и Доњег Жабара

Бањалука - Пореска управа РС води поступак принудне наплате за општине Доњи Жабар и Соколац због неизмирених обавеза за порезе и доприносе.

- За општину Доњи Жабар донесено је рјешење принудне наплате због дуга од 102.358 КМ, док неизмирене обавезе општине Соколац износе 196.584 КМ - рекли су у Пореској управи РС.

Начелник Доњег Жабара Никола Ђокановић каже да су дуговања према Пореској управи настала у 2015. години, те да радницима није исплаћено пет плата.

- Надам се да ће нам до краја мјесеца Министарство финансија одобрити задужење од 150.000 КМ како бисмо платили дуг Пореској управи и дио дуга према добављачима - рекао је Ђокановић.

Начелник општине Соколац Милован Бјелица истиче да два мјесеца касне са уплатом пореских обавеза, због чега је рачун општине у блокади више од десет дана.

- Тешко је рећи када ћемо платити дуг јер имамо велики проблем са наплатом наших прихода. "Шуме РС" нам дугују 600.000 КМ, дуг за концесије износи око 200.000, а према извјештају Пореске управе имамо 2,9 милиона марака ненаплаћених редовних прихода - рекао је Бјелица и додао да запослени у овој општини нису примили четири плате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана