Дучићев град очарао бајкере

Р. Ми.
Дучићев град очарао бајкере

Требиње - Учесници "Моторијаде" која је протеклог викенда одржана у Требињу искористили су недјељно јутро да попију још једну кафу у башти "Платана" и обиђу херцеговачке цркве и манастире прије поласка кући.

Организатори не крију одушевљење скупом који је ове године окупио више од 1.000 бајкера и чија је круна био дефиле улицама Требиња у суботу.

Словенац Виктор Трншек из Цеља каже да на требињску "Моторијаду" долази откако је почело њено одржавање.

- Ја сам један од оних моториста који у Требиње долази и када нису моторијаде, јер напросто обожавам овај град који, иако је удаљен 800 километара, сматрам мојим другим домом - каже Виктор.

И док једни, попут њега и Славише Метића из Мото-клуба "Силвер" из Брчког, долазе на сваки мото-скуп у Требиње, други су овдје први пут, као петнаестак моториста из Крешева.

Било је и оних који су дошли са поклонима, попут Миодрага Трифковића из Земуна који је на прошлогодишњој "Моторијади" у Требињу сломио ногу, а ове године као дар требињској болници у знак захвалности донио ортопедска помагала. 

Ветеран на "бајку" Жарко Чуљак, иако се увелико приближио седмој деценији живота, не пропушта ниједну требињску "Моторијаду". Није му сметало ни то што, да би дошао на омиљени мото-скуп, мора да пређе читавих 3.250 километара - од сјевера Шведске до Требиња.

- Да се бојим да путујем сам, узео бих штап, купио глисте и ишао на пецање умјесто на "Моторијаду" - каже Чуљак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана