Дрвар: Реконструкција зграде општине средствима Србије

Срна
Foto: Срна

ДРВАР- У Дрвару је у току реконструкција и опремање зграде општине, вриједност радова је пола милиона КМ, а ријеч је о донаторским средствима Србије, изјавила је Срни начелник општине Душица Рунић.

Рунићева је појаснила да ће рееконструкцијом и опремањем зграде бити завршена и друга фазу пројекта енергетске ефикасности, наводећи да су купљене нове пећи за гријање, вањска и унутрашња столарија.

"У току су радови на постављању фасаде са термоизолацијом", рекла је Рунићева и додала да је ова стара зграда није значајно реновирана у послијератном периоду.

Рунићева је истакла да су захваљујући донаторским средствима Србије ријешени многобројни проблеми општине Дрвар.

Она је додала да су плаћена заостала дуговања према Пореској управи Федерације БиХ /ФБиХ/ тако да општина путем јавних позива институција у ФБиХ у посљедње три године успијева добити одређена средства за реализацију инфраструктурних пројеката, међутим недовољно.

Према њеним ријечима, буџет општине је социјалног карактера и нема властитих средстава за капиталне инвестиције, па је помоћ Србије од изузетног значаја јер потреба и проблема има много.

"Иако смо доста проблема ријешили и даље велики број грађана чека на рјешавање основних инфраструктурних проблема попут градње или поправке водовода, постављања расвјете, асфалтирања путева...", навела је Рунићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана