Дрвар: Расписан конкурс за додјелу јавних признања

Срна
Дрвар: Расписан конкурс за додјелу јавних признања

ДРВАР- Општина Дрвар је, поводом 27. јула, Дана општине, расписала конкурс за додјелу признања за изузетан допринос у развоју ове локалне заједнице, а међу кандидатима су лингвиста Милорад Дешић због доприноса у очувању чистоте српског језика, и Радио Дрвар као поуздан хроничар локалних збивања.

Приједлози могу бити достављени на адресу Општинског вијећа Дрвар, са назнаком за додјелу јавних признања, најкасније до 4. јуна.

Дешић је универзитетски професор у пензији, лингвиста познат у научној јавности по радовима из српске дијалектологије, лексикологије и акцентологије.

"Аутор је издања Правописа српског језика чији је циљ да се на најједноставнији начин објасне правописна правила за школе, али и ширу јавност. Дешић је и дугогодишњи лектор у позориштима, али и члан жирија републичког такмичења у рецитовању у Србији", речено је Срни у Комисији за додјелу јавних признања општине Дрвар.

Из Комисије су навели да Радио Дрвар аутентично и вјеродостојно приказује живот у овој локалној заједници.

"О свим догађајима које намеће актуелни тренутак Радио Дрвар говори аргументовано, поштујући кодексе новинарске професије, доприносећи демократизацији друштва у цјелини", саопштили су из Комисије за додјелу признања.

На Дан општине Дрвар биће додјељене и захвалнице заслужним појединцима и колективима, а награде ће припасти и ученицима генерације дрварске основне и средње школе.

Дан општине Дрвар установљен је на дан почетка устанка народа против фашистичких окупатора 1941. године.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана