Дрвар: Помоћ Србије отишла привредницима, породиљама, вишечланим породицама...

Срна
Дрвар: Помоћ Србије отишла привредницима, породиљама, вишечланим породицама...

ДРВАР- Знатан број становника Дрвара осјетио је директну помоћ Србије кроз донације за санацију посљедица изазваних вирусом корона, пољопривредне подстицаје, инфраструктурна улагања, те финансијску помоћ породицама са троје и више дјеце, рекла је Срни начелник ове општине Душица Рунић.

- У протеклом периоду, захваљујући донаторским средствима Владе Србије, исплатили смо заостале накнаде за породиље, а породице са троје и више дјеце добиле су једнократну помоћ од 500 КМ - навела је Рунићева.

Она је додала да су помоћ Србије добили и пословни субјекти којима је у јеку пандемије вируса корона био забрањен рад.

Према њеним ријечима, ребалансом општинског буџета обезбијеђено је 45.300 КМ за помоћ пословним субјектима.

Она је напоменула да су и пољопривредници осјетили помоћ Србије у виду исплате редовних и ванредних подстицаја.

- Дрвар је општина са огромним пољопривреним потенцијалом, у првом реду сточарством. Из тог разлога, општина се опредијелила да фокус мјера санације посљедица изазваних вирусом корона буде на помоћи пољопривредницима - рекла је Рунићева, те додала да је та помоћ реализована, захваљујући донаторским средствима Владе Србије од 62.700 КМ.

Горан Мајсторовић, власник једног од угоститељских објеката у Дрвару, каже да су једину помоћ током забране рада због епидемије вируса корона добили од општине.

- Општина Дрвар је уплатила по запосленом раднику по 300 КМ за период колико нисмо радили, тачније за три мјесеца нам је уплаћено 2.700 КМ - навео је Мајсторовић.

Повратник у село Мокроноге, надомак Дрвара, Вјекослав Гвозденовић рекао је да се бави пољопривредом и сточарством, те да му много значи подстицај који је добио од општине.

- Бавим се пољопривредом и сточарством, тренутно имам седам музних крава. Од општине Дрвар добио сам подстицај за свих седам грла стоке, што ми је од велике помоћи - истакао је Гвозденовић.

Он је указао да ће, захваљујући тој помоћи, бити омогућен лакши рад у пољопривреди и сточарству, а њему олакшана набавка нафте и спремање хране за стоку.

Милош Краљ из села Краљи надомак Дрвара рекао је да је управо захваљујући Србији асфалтирано 850 метара пута у наведеном селу, за шта је 123.864 КМ обезбиједила Влада Србије.

У Дрвару је у току постављање саобраћајних знакова, а вриједност ове инвестиције износи 17.000 КМ, док је Улица 27. јула добила канализациону мрежу, такође, финансирану једним дијелом из донаторских средстава Србије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана