Дрвар: Пећанац: Очувати тренд улагања у општину Дрвар

Srna
 Дрвар: Пећанац: Очувати тренд улагања у општину Дрвар

ДРВАР - Предсједник Савеза српских удружења "Завичај" Бране Пећанац рекао је Срни да је у Дрвару потребно очувати тренд улагања у ову општину.



"Сматрамо да не би требало да се нарушава позитиван процес који су покренуле институције Републике Српске и Србије у посљедњем периоду у Дрвару", рекао је Пећанац.

Он је истакао да Удружење не жели да се ставља ни на једну политичку страну, али је забринут због тренутне ситуације у Дрвару у изборној години.

"Надам се да ће провладати разум и да се поштује легалитет, легитимитет и одлуке надлежних органа у Дрвару и БиХ", каже Пећанац.

Србија је на рачун општине Дрвар уплатила 925.000 евра као помоћ за пројекте попут водовода и инфраструктуре, те других. У тој општини је 29. јануара отворен погон врањског предузећа "Јумко", као и филијала Комерцијалне банке.

Три дана послије, 1. фебруара, Општинско вијеће Дрвар усвојило је иницијативу за опозив начелника општине Душице Рунић, али је Централна изборна комисија БиХ саопштила да се, према закону, поступак опозива начелника не може водити у години предвиђеној за одржавање локалних избора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана