Дрвар, Грахово и Гламоч јачају сарадњу са УКЦ-ом Српске

Срна
Foto: Срна

БАЊАЛУКА- Сарадња локалних власти Дрвара, Грахова и Гламоча и руководства Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци, на којем се годишње лијечи више од 600 пацијената из ове три федералне општине, биће интензивирана у будућности, саопштено је из УКЦ-а.

У саопштењу се наглашава да је то потврђено јуче приликом посјете Дрвару српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и генералног директора УКЦ-а Владе Ђајића.

Иницијативу за јачање сарадње покренула је начелник Дрвара Душица Рунић, која је истакла да ће интензивнија сарадња значити много за повратнике у Дрвар и остале општине у Ливањском кантону са већинским српским становништвом, наводи се у саопштењу.

Она је захвалила руководству Републике Српске што има разумијевања за повратничку популацију и што даје максимум за лијечење грађана из Ливањског кантона, додајући се уз УКЦ и институције власти Српске народ ових општина осјећа сигурније.

Ђајић је истакао значај институционалне бриге за повратничко становништво Дрвара и околних општина, напомињући да ће се здравствена заштита и даље пружати без обзира на то да ли пацијент има сагласност кантоналног Завода здравственог осигурања за лијечење у Републици Српској.

"То подразумијева да ниједан повратник у Дрвар, укључујући околне општине неће остати без адекватне здравствене заштитите", нагласио је Ђајић.

Становништво Дрвара, Гламоча, Грахова може се лијечити у УКЦ-у Републике Српске само на основу упутнице надлежних домова здравља, и то бесплатно.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана