Дрљача: Трговска гора озбиљан проблем

Срна
Дрљача: Трговска гора озбиљан проблем

НОВИ ГРАД- Начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача изјавио је да питање Трговске горе треба да се нађе данас на дневном реду заједничке сједнице Владе Хрватске и Савјета министара јер је ријеч о озбиљном проблему.

Дрљача је рекао да је ово питање прави проблем који оптерећује односе БиХ и Хрватске, те да је данашња заједничка сједница у формату који о овом питање може расправљати.

"Што се саме Трговске горе тиче, то је пројекат Владе Републике Хрватске, хрватске државе. Сигурно је да тај пројекат, који је толико ризичан и опасан, мора да буде предмет разматрања и договора. На крају Савјет министара треба да буде упознат о томе шта и на који начин Хрватска жели да ријеши тај проблем", рекао је Дрљача.

Дрљача је истакао да подржава принципијелан став министра спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташе Кошарца јер би, у противном, данашња сједница била протоколарна, да се испоштује форма.

Питање Трговске горе ће бити уврштено у дневни ред заједничке сједнице Савјета министара и Владе Хрватске данас у Загребу.

Кошарац је претходно рекао да неће присуствовати сједници ако на дневном реду не буде тачка која се односи на проблематику изградње спорног одлагалишта на Трговској гори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана