Драгослав Васиљевић - апсолутни лауреат Дана хармонике

Срна
Драгослав Васиљевић - апсолутни лауреат Дана хармонике

Угљевик - Драгослав Васиљевић из Србије проглашен је вечерас лауреатом цјелокупног такмичења на Седмом међународном музичком фестивалу “Дани хармонике” који је у Угљевику окупио 500 учесника из 10 европских земаља.

Славиша Перић, директор Музичке школе “Корнелије Станковић” оцијенио је да је Фестивал био изузетно успјешан и истакао да је међунардони жири имао веома тежак задатак.

“Издвојено је девет најбољих од укупно 500 такмичара из БиХ, Србије, Црне Горе, Хрватске, Словеније, Бугарске, Аустрије, Мађарске, Русије и Украјине”, рекао је Перић.

У првој категорији награђена је Антонела Гаврић из Хрватске, Лука Симић из Србије у другој категорији, у трећој Драгослав Васиљевић из Србије, Вељко Милојковић, такође из Србије у четвртој категорији, а у петој и шестој Душан Чегањац и Невзад Демировић из Србије.

У првој категорији од камерних састава првонаграђени су Дејан Бјелобаба и Милан Тешановић из БиХ, у другој категорији трио “Обливион” који чине Дијана Прелић, Јелена Тргић и Бојан Прелић из БиХ, а у трећој дуо “Мотив” који чине Давид Бертран и Милош Благојевић из Србије.

Награђени оркестри у првој категорији су хармоникашки оркестар Умјетничке школе Пореч из Хрватске, у другој категорији Оркестар хармоника средњих школа из БиХ, а лауреат цјелокупног такмичења је Драгослав Васиљевић из Србије.

Публици су се током фестивала представила и еминентна имена из свијета музике - Владимир Мурза, Александар Скљаров и Јуриј Шишкин.

Вечерас, прије додјела награда публици се представио Шишкин, еминетни умјетник из Русије који је својом музиком измамио аплаузе публике. Владимир Мурза је одржао концерт хармонике.

Предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић прогласио је фестивал затвореним.

Фестивал је организовала Музичка школа “Корнелије Станковић” и Удружење умјетника “Артист”, а генерални покровитељ је општина Угљевик.

Седми међународни фестивал “Дани хармонике” почео је 8. маја.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана